• החתול הורוד

כל מה שרצית לדעת על מרטיני ולא העזת לשאול

אז מה, מרטיני אה? תמיד רצית לבוא לברמן ולהגיד לו, היי ברמן, אני אקח מרטיני. מעורבב, ולא מנוער, או משהו כזה. וגם תמיד רוצים את הכוס הזו, נכון? הכוס היפה, ואם אפשר שיהיו גם כמה זיתים על שיפוד. מרגיש ממש ממש מגניב. ואתה יודע מה בדרך כלל קורה אחר כך? אתה לוקח שלוק, ולא מבין מה זה הגועל נפש הזה שהזמנת. אבל אתה שותה את זה בכל זאת. אוקיי, אולי אני קצת מכלילה, אולי לא כולם כאלה, האמת שיש מלא אנשים שמבינים ושאוהבים מרטיני ואני ביניהם כי בתכלס, זה אחלה דרינק (כשעושים אותו כמו שצריך). אבל חייבים להודות שיש בלבול לא קטן עם כל הדבר הזה שנקרא מרטיני. ובצדק! דבר ראשון, יש בקבוק על הבר, וכתוב עליו מרטיני. ואפילו יש אותו בכמה צבעים. אז מה הקטע? רוצה מרטיני, מצביע על הבקבוק, ומקבל משהו לא קשור. עזרה, מישהו?

אל תדאגו, אני כאן כדי לעשות לכם סדר בחיים. בואו נתחיל מההתחלה. יש שני דברים בבר שאפשר לקרוא להם מרטיני: הראשון הוא משהו שנקרא "וורמוט"- מעין "יין" מחוזק ומתובל (אל תתנו להגדרה "יין" לבלבל אתכם, זה משהו מעט אחר), והשני זה קוקטייל שנקרא "מרטיני". למה לשניהם יש את אותו השם? שמחה ששאלתם. נחזור רגע לוורמוט הזה שהזכרנו קודם. וורמוט (Vermouth) זה שם כולל, ומרטיני זה מותג. האמת שהמותג נקרא "מרטיני ורוסי" (יענו Martini & Rossi). כמו שיש מרטיני ורוסי, יש גם צינזאנו, ויש עוד רבים אחרים באיכויות שונות. לכולם יהיה טעם די דומה בסך הכל. הוורמוטים מגיעים בשלושה סוגים: לבן, אדום ויבש. כדי להכין קוקטייל "מרטיני" נשתמש בג'ין (או וודקה אם אתם מכינים וודקה מרטיני) ובמעט מהבקבוק היבש שנקרא "מרטיני יבש". האם זו הסיבה שקוקטייל המרטיני נקרא מרטיני? האמת שזה לא ברור ויש תאוריות שונות לנושא. ידידיי, הבה ולא ניתפס לזוטות.

מרטיני ורוסי (לא פרסומת, למקרה שתהיתם)

עכשיו, ביקשתי מרטיני יבש מהברמן. מה זה אומר? הכוונה היא לא שאני מבקש מהברמן להכין לי את המשקה עם הבקבוק שכתוב עליו "מרטיני יבש". בעולם האלכוהול, "יבש" מתייחס לכמות הסוכר, או במילים אחרות, לכמות המתיקות שבה אני אוהב לשתות את הקוקטייל שלי. כשאני מבקש מרטיני "יבש מאוד", אני מתכוון שאני רוצה שיהיה בו מעט מאוד מהוורמוט הזה, שזה המרכיב המתוק מבין השניים, והרבה יותר ג'ין. עכשיו, מה הסיפור עם הזיתים? א. זה נהדר. ב. שמעתם פעם על "מרטיני מלוכלך"? זה אומר ששופכים קצת מיץ זיתים לתוך הקוקטייל שלכם. אל תיגעלו, יש לזה קטע (למרות שגם נהוג ואפשרי בהחלט להגיש את הקוקטייל עם קליפת לימון, אז לא חייבים להיות סופר-נועזים אם לא בא לכם).



וזה מה שדמיינתם כשאמרתי "מרטיני"

אל תבינו אותי לא נכון, מותר לכם להזמין מרטיני לבן (ביאנקו) או מרטיני אדום (רוסו) ואפילו מותר לכם להזמין מרטיני יבש, אבל אל תצפו לקבל אותו בכוס הגביע הזו, כי היא מיועדת לקוקטייל בלבד, ובדרך כלל יגישו לכם אותו על קרח בכוס נמוכה ועם פרוסת לימון או תפוז. דרך אגב: משקה כזה מכונה "אפרטיף" ונחמד לשתות כזה לפני ארוחה.

אה, וכמעט שכחתי: משוקשק או מעורבב? מה הכוונה בכלל? זוכרים שאמרתי קודם שלקוקטייל מרטיני יש רק שני מרכיבים? שני המרכיבים האלה הם אלכוהוליים בלבד, כלומר, הם לא מכילים מיץ לימון, או אף סוג של מיץ לצורך העניין. קוקטיילים "נקיים" וחזקים שעשויים רק מאלכוהול בדרך כלל לא נרצה לשקשק חזק בשייקר, מכיוון שזה יגרום להם להימהל ולאבד מהטעמים ומהחוזק האלכוהולי שלהם. לכן, נשתמש בכוס זכוכית גדולה ורחבה שנקראת גם "כוס ערבוב" (שם מקורי) וזאת על מנת לקרר את המשקה בלבד ולמהול אותו כמה שפחות.

זה השלב שבו אתם מתקשרים לחבר/ה הכי טוב/ה שלכם והולכים לבר הקרוב להזמין מרטיני. רק אל תשכחו לעדכן אותנו בתגובות איך היה לכם. #מרטיני #קוקטיילים #מנוער_ולא_מעורבב

38 צפיות

072-2567179

© החתול הורוד - סדנאות קוקטיילים חוויתיות