• החתול הורוד

כאן גרים בכיף משפחת סאוור

עודכן ב: 10 דצמ 2018

הידעתם? עולם הקוקטיילים מתחלק למשפחות שונות. הדבר החשוב ביותר כאשר אנחנו מכינים קוקטייל, הוא הדיוק והכמויות. אנחנו רוצים שהקוקטייל שלנו יהיה "מאוזן"- כלומר, שיהיה איזון בין יחס האלכוהול ליחס שאר הדברים שנשים בו. בואו נעשה היכרות קצרה: סאוור (Sour) מורכב משלושה מרכיבי בסיס: מנת אלכוהול, חצי מנה של מיץ לימון וחצי מנה של מי סוכר. מה זה מנה? תלוי בכם או במדינה שאתם באים ממנה. בארץ מקובל שמנה = 60cc, מה שאומר שחצי מנה = 30cc. כל עוד תשמרו על יחס של 2:1:1 אתם תהיו בסדר. חשוב לשקשק חזק את הקוקטיילים ממשפחה זו, על מנת לייצר אחידות וללכד היטב בין כל המרכיבים. בנוסף, שקשוק טוב וחזק עוזר לדלל את המשקה ומגדיל מעט את כמותו. **הידעת? בגרסאות מסויימות של משפחת הסאוור, נהוג לשים בשייקר חלבון ביצה. החלבון מקציף את המשקה והופך אותו לקרמי ונעים לשתיה. מומלץ לנסות! רק אל תשכחו לפזר גרידת לימון, או כמה טיפות של ביטרס כדי להסוות את ריח הביצה.

כן, שמתי לכם ביצה בקוקטייל

דייזי (Daisy) הדייזי קרובה מאוד למשפחת הסאוור. כדי להשאיר את העניינים פשוטים, פשוט החליפו את מי הסוכר בליקר תפוז. קוקטייל מפורסם ממשפחת הדייזי הוא המרגריטה.

ככה נראית מרגריטה איכותית

טיקי (Tiki) אחת המשפחות הצבעוניות, הכיפיות והאלכוהוליות ביותר. מגיעה אלינו מהתרבות הפולינזית, כלומר, אזור האיים (הוואי, פיג'י, הקאריביים וכו'). אלכוהול הבסיס למשפחה זו הוא הרום, והמשקאות המעורבבים איתו מאפיינים את הפירות הטרופיים המקומיים: אננס, קוקוס ועוד.



קוקטייל טיקי קלאסי

ביטרים (Bitters) משפחה זו מתאפיינת בשני אלמנטים שונים בעולם הקוקטיילים: 1. כל המרכיבים אלכוהוליים. 2. 99% מהמקרים, הקוקטייל יהיה מעורבב בכוס ערבוב ולא בשייקר. מכיוון שאין בקוקטיילים אלה מיץ מאף סוג, אין צורך בשקשוק, אלא בערבוב עדין בלבד. נרצה לקרר את המשקה בלבד ולא למהול אותו. לשם כך נשתמש בכוס הערבוב ובכפית ארוכה. קוקטייל מפורסם ממשפחת הביטרים הוא הנגרוני.

נגרוני

קיימות כמובן משפחות קוקטיילים נוספות, אבל אלה הן העיקריות והחשובות ביותר. מעניין אתכם? לחצו כאן לפירוט על הסדנאות השונות, ותוכלו להפוך את התאוריה לפרקטיקה.

19 צפיות

072-2567179

© החתול הורוד - סדנאות קוקטיילים חוויתיות